Na bylinkovej ekofarme sa uskutoční 13. ročník Ekotábora Priateľov Zeme

22.07.2010 Levoča

Levoča 22. júla (TASR) – Na bylinkovej ekofarme Odorica pri Levoči sa v sobotu (24. 7. ) začne 13. ročník Ekotábora Priateľov Zeme, kde si budú môcť jeho účastníci vypočuť prednášky zaujímavých osobností ...
Okrem toho sa zapoja aj do rôznych remesiel a práce na ekofarme.
Celým ekotáborom sa prelína myšlienka dobrovoľnej skromnosti, tábor je alternatívou ku klasickým táborom. Ubytovanie bude v stane alebo v stodole na sene, na hygienu sa budú používať len ekologické prostriedky a strava je výlučne vegetariánska. Zmyslom ekotábora je nielen niekde stráviť niekoľko príjemných a zábavných dní, ale aj zmenšiť dopad samotného ekotábora na krajinu v mieste jeho konania. Bude sa to realizovať napríklad pomocou práce na miestnej bylinkovej biofarme. Väčšinu dní sa tak účastníci zapoja do života ekofarmy, napríklad prácou pri zbere a sušení liečivých rastlín.
„Poobede prídu rôzni remeselníci, od ktorých sa záujemcovia budú môcť naučiť zaujímavým tradičným, ale aj netradičným remeslám. Príkladom tradičného remesla môže byť výroba slamených ozdôb, menej tradičnými budú napr. land-art, prípadne výroba recyklovaného papiera, “ konkretizoval koordinátor Ekotábora Jozef Gaál. Večery na Ekotábore budú patriť prednáškam a diskusiám s rôznymi predstaviteľmi alternatívneho životného štýlu.
Tento rok sa účastníci dozvedia opäť niečo viac o odpadoch, ale aj o prirodzenom pôrode, permakultúre, divočine na Slovensku a ďalších zaujímavých témach. Súčasťou programu budú aj výlety, športové hry alebo lukostreľba. „Ekotábor je mimoriadny aj tým, že je určený pre široké spektrum účastníkov. Radi sa na ňom zúčastňujú všetci, od rodín s deťmi až po dôchodcov, pretože všetkých spájajú podobné hodnoty a názory na život, “ dodal Gaál. V tábore pobudne okolo 60 milovníkov prírody, oproti minulému ročníku ich počet vzrástol.
 

Vyberte región